Ajankohtaista

Tervetuloa kirjoitustulkkiyhdistyksen tuleviin tapahtumiin!

Suomen kirjoitustulkit ry. järjestää vuosittain tapahtumia kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille tahoille. Keväisin yhdistys järjestää vuosikokouksensa yhteydessä koulutuspäivän, joka on avoin niin yhdistyksen jäsenille, opiskelijoille sekä kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille. Yhdistys tukee aluetapaamisten järjestämistä Suomen kirjoitustulkit ry:n jäsenille.

Vain jäsenille avoimista tapahtumista kerrotaan tapahtumailmoituksen yhteydessä erikseen. 

Kirjoitustulkkien kevään koulutuspäivät 22.3.2024


Suomen kirjoitustulkit ry:n kevään koulutuspäivät järjestetään perjantaina 22.3.2024. Tapaamme tänä vuonna Tampereella Pellavaloungessa, Erkkilänkatu 11. Tänä vuonna tapaamme vain livenä, mukava päästä näkemään taas teitä kaikkia! 


Ohjelmassa on TOT-työpaja. Käymme läpi Text on Top ja Text on Tap -tulkkauksen perusasioita käytännön harjoitusten ja esimerkkien kautta. Otathan oman koneen ja TOT-tikkusi mukaan, niin päästään harjoittelemaan, tikkuja on myös käytettävissä koulutuspäivillä, jos sinulla ei ole omia.  Jos et ole käyttänyt TOT-tikkuja aiemmin, tässä on tilaisuutesi opetella uusia kirjoitustulkkaustekniikoita. Myös konkarit ovat oikein tervetulleita jakamaan asiantuntemustaan ja pohtimaan yhteisesti yleisiä TOT-pulmatilanteita. Iltapäivällä Tampereen teatterin ammattilaiset ohjaavat meitä vuorovaikutuksen pariin. Käymme yhteisin harjoituksin läpi vuorovaikutusta, parityötä, uusien ihmisten kohtaamista ja sosiaalista kanssakäymistä. 


Koulutuspäivän jälkeen on mahdollista siirtyä yhteisesti istumaan iltaa Tampereella, vaihtaa kuulumisia ja nauttia pientä purtavaa. Paikka iltaohjelmalle vahvistetaan myöhemmin.


Kirjoitustulkkien koulutuspäivä on avoin tapahtuma kaikille kirjoitustulkeille, viittomakielen tulkeille, tulkkiopiskelijoille, muille tulkkausalan ammattilaisille sekä tietenkin kaikille yhdistyksemme toiminnasta ja kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!


Ohjelma

9:00-9:30 Aamukahvi
09:30-10:30 Vuosikokous (vain yhdistyksen jäsenille)

10:30-12:00 TOT-klinikka

12:00-13:00 Lounas

13:00-14:30 TOT-klinikka jatkuu

14:30-15:00 Iltapäiväkahvit ja hallituksen kuulumisia

15:00-16:30 Vuorovaikutuskoulutus

Kello 17 - Vapaaehtoinen iltaohjelma


Koulutuspäivän hinta 


Ilmoittautuminen 

Ilmoittaudu koulutuspäivään ja/tai vuosikokoukseen viimeistään perjantaina 1.3.2024.

Kerro ilmoittautuessasi: nimi, sähköpostiosoite, oletko yhdistyksemme jäsen vai et. Ilmoita myös osallistutko vuosikokoukseen. Kerro samalla mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat. 

Ilmoittaudu osoitteeseen skry.puheenjohtaja@gmail.com 
Tulevaisuuden tulkkaustaidot -hanke

Diakonia-ammattikorkeakoulun vuosina 2022-2023 toteutettavassa  hankkeessa kartoitetaan etätulkkauksen nykytilannetta ja kehitetään uusia tapoja tehdä etätulkkausta ja kehittää etätulkkauksen osaamista. Hanke koskee niin viittomakielen tulkkausta, kirjoitustulkkausta kuin puhevammaisten tulkkausta. 

Hanke on päättynyt elokuussa 2023.  Hankkeen verkkosivuilta löytyy lisätietoa hankkeen tuloksista sekä etätulkkauksen suositukset niin asiakkaille kuin tulkeille.


Menneet tapahtumat:

Kirjoitustulkkien koulutuspäivät 2023


Suomen kirjoitustulkit ry:n kevään koulutuspäivät järjestetään perjantaina 24.3.2023. Koulutuspäivät järjestetään tänä vuonna vain etäyhteyksien kautta. Etäyhteyslinkki ja muut ohjeet lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin.

 

Koulutuspäivä painottuu tällä kertaa tulkkausalan ja kirjoitustulkkauksen yhteiseen kehittämiseen. Kuulemme myös musiikin kuvailusta kirjoitustulkkauksessa ja Tulevaisuuden tulkkaustaidot -hankkeessa syntyneistä etätulkkauksen suosituksista.

 

Kirjoitustulkkien koulutuspäivä on avoin tapahtuma kaikille kirjoitustulkeille, viittomakielen tulkeille, tulkkiopiskelijoille, muille tulkkausalan ammattilaisille sekä tietenkin kaikille yhdistyksemme toiminnasta ja kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille! Tervetuloa mukaan!

Yhdistyksen etäjäsenilta 18.5. 

Tervetuloa mukaan yhdistyksen etäjäseniltaan.

Kokoonnumme etäyhteyksillä 18.5. klo 18 alkaen keskustelemaan tulkkausalan ajankohtaisista asioista ja vaihtamaan kuulumisia.

Tilaisuus on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille.

Ilmoittautumiset 17.5. klo 17.00 mennessä osoitteeseen skry.puheenjohtaja@gmail.com