Ajankohtaista

Tervetuloa kirjoitustulkkiyhdistyksen tuleviin tapahtumiin!

Suomen kirjoitustulkit ry. järjestää vuosittain tapahtumia kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille tahoille. Keväisin yhdistys järjestää vuosikokouksensa yhteydessä koulutuspäivän, joka on avoin niin yhdistyksen jäsenille, opiskelijoille sekä kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille. Yhdistys tukee aluetapaamisten järjestämistä Suomen kirjoitustulkit ry:n jäsenille.

Vain jäsenille avoimista tapahtumista kerrotaan tapahtumailmoituksen yhteydessä erikseen. 

Kirjoitustulkkien kevään koulutuspäivät tulossa 2024!

Hallitus suunnittelee parhaillaan tulevan kevään koulutuspäiviä. Mitä haluaisit koulutuspäivillä nähdä, oppia ja kokea? Kerro ideasi hallitukselle yhteydenottolomakkeen kautta tai sähköpostilla: skry.puheenjohtaja@gmail.com


Tulevaisuuden tulkkaustaidot -hanke

Diakonia-ammattikorkeakoulun vuosina 2022-2023 toteutettavassa  hankkeessa kartoitetaan etätulkkauksen nykytilannetta ja kehitetään uusia tapoja tehdä etätulkkausta ja kehittää etätulkkauksen osaamista. Hanke koskee niin viittomakielen tulkkausta, kirjoitustulkkausta kuin puhevammaisten tulkkausta. 

Hanke on päättynyt elokuussa 2023.  Hankkeen verkkosivuilta löytyy lisätietoa hankkeen tuloksista sekä etätulkkauksen suositukset niin asiakkaille kuin tulkeille.


Menneet tapahtumat:

Kirjoitustulkkien koulutuspäivät 2023


Suomen kirjoitustulkit ry:n kevään koulutuspäivät järjestetään perjantaina 24.3.2023. Koulutuspäivät järjestetään tänä vuonna vain etäyhteyksien kautta. Etäyhteyslinkki ja muut ohjeet lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin.

 

Koulutuspäivä painottuu tällä kertaa tulkkausalan ja kirjoitustulkkauksen yhteiseen kehittämiseen. Kuulemme myös musiikin kuvailusta kirjoitustulkkauksessa ja Tulevaisuuden tulkkaustaidot -hankkeessa syntyneistä etätulkkauksen suosituksista.

 

Kirjoitustulkkien koulutuspäivä on avoin tapahtuma kaikille kirjoitustulkeille, viittomakielen tulkeille, tulkkiopiskelijoille, muille tulkkausalan ammattilaisille sekä tietenkin kaikille yhdistyksemme toiminnasta ja kirjoitustulkkauksesta kiinnostuneille! Tervetuloa mukaan!

Yhdistyksen etäjäsenilta 18.5. 

Tervetuloa mukaan yhdistyksen etäjäseniltaan.

Kokoonnumme etäyhteyksillä 18.5. klo 18 alkaen keskustelemaan tulkkausalan ajankohtaisista asioista ja vaihtamaan kuulumisia.

Tilaisuus on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille.

Ilmoittautumiset 17.5. klo 17.00 mennessä osoitteeseen skry.puheenjohtaja@gmail.com